Hansken ontvangt Justitie en Veiligheid Innovatieaward 2018

Dinsdag 20 november heeft de forensische NFI zoekmachine Hansken op het JenV Innovatiecongres een Innovatieaward gekregen. Deze prijs is uitgereikt voor de bewezen innovatieve technologie die als inspiratie voor anderen dient.

Het innovatiecongres ‘What’s Next !?’ zet organisaties in het zonnetje die innovaties bij Justitie en Veiligheid een stap verder brengen. Hansken heeft deze award gekregen omdat deze zoekmachine ervoor zorgt dat digitaal forensisch onderzoek effectiever en efficiënter kan worden uitgevoerd. De andere awardwinnaars zijn Bureau Halt en Reclassering Nederland.

Over Hansken

Met Hansken kan de politie snel en efficiënt zoeken in grote hoeveelheden inbeslaggenomen gegevensdragers als computers en mobiele telefoons. Op alles wat relevant kan zijn, kan worden gezocht. Bijvoorbeeld op woorden, namen, mails, chatberichten of foto’s.

Zaakonderzoekers van de politie of bijvoorbeeld de FIOD kunnen met de forensische zoekmachine de zoekresultaten blijven filteren totdat je van die miljoenen sporen een hanteerbare selectie hebt.

Zaken waarbij Hansken mede van doorslaggevend belang is geweest, zijn de Amsterdamse zedenzaak en Ennetcom.

Het NFI ziet deze award als een stimulans om door te gaan met het continu verbeteren van het ‘Hansken onderzoeksplatform’ en deze nog breder inzetbaar te maken, zowel nationaal als internationaal.